"Метінвест-Покровськвугілля" змонтувала другу німецьку модульну установку для дегазації

Ринки 31.05.2024    09:01

Компанія "Метінвест Покровськвугілля" змонтувала і підготувала для роботи німецьку модульну дегазаційну ротаційну станцію МДРС-250 на блоці №11.

Згідно з інформацією підприємства, це друга німецька установка, яка захищатиме шахтарів під час роботи на стовбурі, що подає повітря (СПС) №3.

При цьому уточнено, що станція вловлює вибухонебезпечний метан із вугільних пластів, порід і виробок і виводить його на поверхню.

Ця компактна станція з 4 вакуумними насосами, один з яких резервний. Насоси працюють швидко - вони відкачують до 200 куб. м метану за хвилину. Обидві установки, які є на ВПС-3, управляються за допомогою спеціальної програми, що регулює роботу насосів, а для контролю роботи самої модульної установки для дегазації потрібен лише один співробітник.

"Завдяки цим установкам ми впевнені, що відпрацювання нових очисних вибоїв, які будуть введені в експлуатацію в "Метінвест Покровськвугілля" в серпні, буде безпечним для наших шахтарів", - резюмується в інформації підприємства.

Як повідомлялося, найбільший в Україні виробник коксівного вугілля ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" (Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", проводить буріння дегазаційних свердловин в очисних вибоях, щоб уникнути скупчення метану і створення аварійної ситуації.

Ш/у "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля. Metinvest B.V. у березні-2021 встановив контроль над ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське", міноритарієм якого група стала 2018 року.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також у країнах Європи та США.

Основними акціонерами Metinvest B.V. є група "СКМ" (71,24%) і група "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Теги:   Метінвест-Покровськвугілля дегазація Переглядів:   177

Читайте також:

18.09

Італія передасть Україні систему SAMP/T

18.09

Литва планує передати Україні ще 40-50 млн євро допомоги

18.09

Жидачівський ЦПК знизив обсяг виробництва на 17,6%