Мінкультури запропонує безкоштовні проєкти друкарень на безпечних територіях

Ринки 03.06.2024    14:47

Міністерство культури та інформаційної політики України має намір запропонувати громадам безкоштовні типові проєкти будівництва друкарні на порівняно безпечних територіях.

Згідно з повідомленням пресслужби міністерства, після руйнування російським обстрілом харківської друкарні "Фактор-Друк", яка була однією з найбільших у Європі, є ризики втрат й інших друкарень, тому є необхідність будівництва друкарень на порівняно мирній території.

"Зараз ми плідно працюємо з громадами. І хочемо запропонувати безкоштовні типові будівельні проєкти для різних громад за чисельністю. Ми бачимо модель для трьох різних населених пунктів: маленький, середній і трохи більший. Також ми хотіли би передбачити відповідний державний фонд у бюджеті для реалізації цих проєктів у громадах", - сказав в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Крім того, за його словами, українські музеї мають великий дефіцит фонду сховищ і місць для зберігання артефактів.

"Для України важливо побудувати великі, потужні депозитарії з умовами збереження на випадок прямого бомбардування. Вони мають бути глибоко під землею. Водночас такі сховища можна побудувати в уже наявних музеях і заповідниках. Для цього також важливо залучити міжнародних партнерів", - наголосив Карандєєв.

Теги:   друкарні Переглядів:   210

Читайте також:

22.09

"Зелений парк" наростив обсяг виробництва на 25%

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук