Франція обіцяє €650 млн допомоги Україні

Ринки 06.06.2024    12:42

У п'ятницю, 7 червня, Еммануель Макрон і Володимир Зеленський підпишуть дві угоди про надання Україні кредитів і грантів на суму €650 млн, зокрема, для підтримки місцевої влади та критично важливої інфраструктури, повідомив Єлисейський палац у середу, пише Le Monde.

Як повідомляється, перша угода надасть Французькому агентству розвитку "кошти в розмірі €400 млн у вигляді кредитів і €50 млн у вигляді грантів до 2027 року", щоб "розширити свою діяльність в Україні", надаючи підтримку в енергетичному і транспортному секторах, зокрема "для розвитку адміністративного потенціалу".

Друга угода стосується створення "фонду підтримки" критичної інфраструктури, у який буде вкладено €200 млн євро "для підтримки французьких компаній у майбутніх тендерах (...) у сфері енергетики, транспорту, водопостачання та санітарії, охорони здоров'я та сільського господарства".

Наголошується, що "ці кошти будуть використані для фінансування великих проєктів, зміцнення або заміни енергетичної інфраструктури, яка виходить з ладу", оскільки вона є об'єктом особливої уваги Москви.

Теги:   допомога Франція Переглядів:   158

Читайте також:

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз