«Енергоатом» достроково вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Енергетика 09.06.2024    12:34

НАЕК «Енергоатом» о 19:09 п'ятниці достроково вивів із планово-попереджувального ремонту та підключив до мережі один із блоків АЕС 1000 МВт, повідомила компанія.

Згідно з її релізом у Телеграм, це вже третій енергоблок-тисячник, на якому проведено планово-попереджувальний ремонт для підготовки до ОЗП, зараз на ньому триває набір потужності.

«Енергоатом» наголосив, що завдяки злагодженості та високому професіоналізму українських атомників усі необхідні роботи, зокрема, з вивантаження відпрацьованого ядерного палива та завантаження свіжого, проведені якісно та завершилися на 10 днів раніше від запланованого терміну.

«1000 МВт потужності, які ми сьогодні додали в мережу, значно посилять нашу енергетичну систему і забезпечать надійне виробництво електроенергії для всіх споживачів», - наголосив голова НАЕК Петро Котін.

Як повідомлялося, голова «Укренерго» Володимир Кудрицький анонсував виведення з ремонту чергового блоку АЕС у ніч із 7 на 8 червня, що, на його переконання, має на певний час поліпшити ситуацію з енергопостачанням.

Теги:   ремонт АЕС Енергоатом Переглядів:   310

Читайте також:

18.09

Вірменія планує збудувати модульну атомну електростанцію

14.09

«ДТЕК» вкладе 140 млн євро в енергосховища в Україні

13.09

Хорватія надасть EUR5 млн для української енергетики - Шмигаль