«Укрнафта» обмежує кондиціонери та освітлення для підтримки енергосистеми

Нафта і газ 11.06.2024    20:33

ПАТ «Укрнафта» обмежує використання кондиціонерів і зовнішнього освітлення, щоб допомогти енергосистемі в період гострого дефіциту генеруючих потужностей, що працюють.

«Кабінет міністрів України оприлюднив розпорядження, згідно з яким у зв'язку з надзвичайною ситуацією в енергетичній системі, спричиненою збройною агресією Росії проти України, державним компаніям необхідно забезпечити економію електричної енергії у власних приміщеннях», - повідомляється у прес-релізі компанії у вівторок.

Економія електроенергії досягається, зокрема, шляхом обмеження використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

«Нагадаємо, раніше “Укрнафта” обмежила енергоспоживання на автозаправних комплексах у вечірні години», - зазначили в товаристві.

«Укрнафта» - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року «Укрнафта» випускає власні паливні талони та картки «NAFTAКарта», що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ «Укрнафта-Постач».

Найбільшим акціонером «Укрнафти» є НАК «Нафтогаз України» з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року ставка Верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передачу державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

Теги:   Укрнафта енергосистема кондиціонер освітлення Переглядів:   430

Читайте також:

16.09

"Укрнафта" імпортує бензин і дизель Євро-5 з 5 країн

16.09

Азербайджан знизив прогноз експорту газу в Європу до 12,5 млрд кубометрів

16.09

Азербайджан збільшив експорт газу з Шах-Денізу на 2%