Creatio залучає $200 млн інвестицій для зміцнення лідерства на ринку no-code

Ринки 26.06.2024    17:35

Компанія Creatio, глобальний розробник no-code платформи для автоматизації бізнес-процесів і CRM зі штаб-квартирою в Бостоні та великим R&D центром у Києві, залучає $200 млн капіталу за оцінкою $1,2 млрд, повідомляють у прес-релізі в середу.

"Міноритарний раунд фінансування очолили Sapphire Ventures за участю StepStone Group, а також поточних інвесторів Volition Capital і Horizon Capital. Отримані кошти будуть спрямовані на посилення глобальної експансії компанії", - наголошується в повідомленні без уточнення розподілу сум.

Згідно з релізом, стратегія, бачення і менеджмент компанії залишаються незмінними.

Зазначається, що Creatio щорічно демонструє 50% зростання бізнесу, збільшуючи клієнтську базу і партнерську мережу завдяки продуктовим інноваціям та інвестиціям у R&D.

"Наша місія - надавати нашим клієнтам виняткову швидкість автоматизації процесів через поєднання технологій no-code і штучного інтелекту", - наводяться в релізі слова CEO Creatio Катерини Костеревої.

За словами керуючого директора Sapphire Ventures Раджива Дхама, Creatio - це гнучка no-code платформа, архітектура якої дає змогу компаніям швидко створювати корпоративні додатки будь-якої складності.

Як вважає, керуючий партнер Volition Capital Шон Кантвелл, Creatio є потужною альтернативою традиційним корпоративним системам, які не мають необхідної гнучкості та потребують дуже багато ресурсів для впровадження та підтримки.

Зазначається, що новий раунд інвестицій дасть змогу Creatio подвоїти інвестиції в R&D, щоб надалі вдосконалювати свої технології штучного інтелекту, які допомагають ефективно автоматизувати процеси та підвищують продуктивність користувачів. Компанія також планує розширити свій портфель готових компонентів і шаблонів для різних індустрій - це допоможе організаціям ще швидше створювати додатки.

Крім того, наголошується в релізі, додаткові кошти спрямують на розширення партнерської мережі, яка представлена в 100 країнах світу, а продукти Creatio локалізовано 23 мовами.

Уточнюється, що глобальна команда компанії представлена в 25 країнах світу, і Creatio планує розширювати її в усіх ключових напрямках: R&D, підтримка, маркетинг, продажі тощо.

Sapphire Ventures - глобальний венчурний фонд, що спеціалізується на інвестиціях у програмне забезпечення з активами під управлінням понад $10 млрд. З моменту заснування понад 20 років тому Sapphire інвестувала в понад 170 компаній по всьому світу.

Volition Capital - інвестиційна компанія, яка управляє активами на суму понад $1,7 млрд і працює на ринку Північної Америки. Volition переважно інвестує у швидкозростаючі технологічні компанії.

Horizon Capital - провідна інвестиційна компанія в Центрально-Східній Європі з акцентом на Україну та Молдову, що управляє шістьма фондами прямих інвестицій (понад 40 інституційних інвесторів) з активами понад $1,6 млрд і 30-річним інвестиційним досвідом у регіоні.

Теги:   інвестиція Creatio no-code Переглядів:   200

Читайте також:

29.06

Перед виділенням МВФ $2,2 млрд, Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ

29.06

У понеділок у Києві до плюс 34°

29.06

МВФ погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р.