KMZ Industries домовився з ARX про страхування елеваторів від військових ризиків

03.07.2024    10:17

KMZ Industries (Карлівський машинобудівний завод, КМЗ, Полтавська обл.) домовився з українською дочірньою компанією Fairfax Financial Holdings Limited - ARX (найбільша СК в Україні) про страхування елеваторів від військових ризиків, щоб знизити ризики втрат агровиробників, повідомила пресслужба підприємства у Facebook.

"Сьогодні українські фермери на свій страх і ризик продовжують будувати та розширювати потужності (...), адже наслідки прильотів можуть бути різних масштабів. З 2022 року наші фахівці провели низку ремонтних і відновлювальних робіт на елеваторах, пошкоджених саме уламками, і тому ми знаємо, наскільки великими можуть бути втрати бізнесу через цей чинник", - пояснив заступник генерального директора KMZ Industries з розвитку Борис Рибачук, чиї слова наводяться в повідомленні.

Він наголосив, що хоча KMZ Industries завдяки набутому в умовах військового вторгнення РФ досвіду пропонує клієнтам рішення, що дадуть змогу оптимізувати та здешевити ремонт фермерам, але наявність страховки може повністю або частково врятувати їх від фінансових витрат у разі страхового випадку.

У KMZ Industries очікують, що послуга страхування від військових ризиків є актуальною та матиме попит як серед малих фермерських господарств, так і у великих компаній, оскільки вони зможуть отримати страхове покриття за невеликий, порівняно з лімітним відшкодуванням, платіж.

Послуга "Страхування майна від військових ризиків", що надається ARX, передбачає покриття втрати або пошкодження застрахованого майна винятково внаслідок прямого та/або опосередкованого впливу від ракет, БПЛА будь-яких типів, літальних боєприпасів, засобів протиповітряної та протиракетної оборони, будь-яких їхніх уламків.

Річна плата за страхування розраховується індивідуально, з урахуванням місця розташування, площі та вартості майна.

Страхова компанія ARX є частиною міжнародної канадської страхової групи Fairfax Financial Holdings, що працює на українському ринку 26 років, 11 з яких під брендом AXA Insurance.

KMZ Industries випускає силоси на плоскій основі, конусному днищі, силоси для зберігання борошна, шахтні зерносушарки Brice-Baker (британської розробки) і ДСП (української розробки), транспортне устаткування (норії, ланцюгові, стрічкові та гвинтові конвеєри), сепаратори для очищення зерна, монтує й автоматизує елеваторне устаткування та технологічні процеси на зерносховищах.

Dragon Capital Investments Limited (Кіпр), кінцевим бенефіціаром якої є Томаш Фіала, володіє 80% акцій АТ "КМЗ", ТОВ "Варіант Агро Буд" - 20%.

Теги:   KMZ Industries ARX страхування елеватор Переглядів:   78