"Укренергомашини" в жовтні виплатить дивіденди за 2023 р

Ринки 06.07.2024    10:57

АТ "Укренергомашини" (Харків), понад 75,22% якого належить державі, з 1 до 31 жовтня поточного року виплатить дивіденди акціонерам за 2023 рік у розмірі 162,228 тис. грн (80% отриманого чистого прибутку) з розрахунку 0,00038 грн на одну акцію номіналом 0,25 грн.

Згідно з інформацією в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), відповідне рішення ухвалено загальними зборами акціонерів товариства 30 квітня, а 3 червня наглядова рада затвердила порядок і термін їх виплати.

Як повідомлялося, 80% - затверджений урядом на поточний рік базовий норматив дивідендів для більшості компаній із держчасткою.

Крім держави, серед акціонерів товариства (за даними НКЦПФР на перший квартал 2024 року) - пов'язаний із підприємцем Костянтином Григоришиним інвестфонд "Сьомий" під управлінням КУА "Сварог Ессет Менеджмент" - 15,3416% акцій, громадянин РФ Валерій Валандін - 5,598% акцій.

АТ "Укренергомашини" (раніше - АТ "Турбоатом" і "Електроважмаш") - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Компанія також випускає, зокрема, електродвигуни для залізничного та міського транспорту (номенклатура "Електроважмашу").

У квітні поточного року підприємство ухвалило рішення про створення відокремлених підрозділів у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях, проте пресслужба "Укренергомашин" уточнила, що залишається в Харкові і не змінює юридичної адреси.

"Рішення було ухвалено з міркувань прискорення виробництва електротягового обладнання та логістичних процесів для швидкої доставки виготовленого обладнання за експортними контрактами", - уточнила тоді пресслужба на сайті.

Крім того, створення філій поблизу з кордоном ЄС надасть змогу поліпшити логістику забезпечення сировиною і матеріалами, оскільки "Укренергомашини" втратило постачальників деталей, чорно-листового металопрокату, кольорових металів за кооперацією в Україні, що призвело до необхідності пошуку альтернативних постачальників з-за кордону.

Підприємство також зазначало, з огляду на складні обставини з енергопостачанням у Харкові через збільшення агресором ракетних обстрілів міста, відкриття філій допоможе мінімізувати ризики простою під час аварійних відключень електропостачання.

За даними ресурсу Clarity-project, АТ "Укренергомашини" у 2023 році скоротило чистий дохід у 2,7 раза до 2022 року - до 376,3 млн грн.

Теги:   Укренергомашини Переглядів:   228

Читайте також:

05.10

THW передала Запорізькій області три потужні генератори

04.10

StandardAero провела IPO на $1,44 млрд за ціною вище оголошеного діапазону

04.10

Доля Ковлар Груп на ринку вогнезахисту України у 2024 році складає 60%