Фонд держмайна продав готель "Козацький" за 400 млн грн

Нерухомість 18.07.2024    16:04

Фонд держмайна (ФДМ) України під час онлайн-аукціону в четвер в електронній торговельній системі "Прозорро.Продажі" продав готель "Козацький" (Київ) за 400 млн грн, під час якого ціна об'єкта зросла в 2,5 раза, повідомляє пресслужба ФДМ.

"Продаж нестратегічних об'єктів - це внутрішні резерви країни, що воює. Ми не тільки наповнюємо держбюджет, з якого фінансуються Сили оборони, а й створюємо нові можливості для бізнесу і розвитку територій", - прокоментував продаж готелю голова Фонду Віталій Коваль.

Торги відбулися за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни за наявності трьох учасників. Найбільшу суму - 400 млн 1 тис. грн - запропонувало сільськогосподарське ТОВ "Надія" (код ЄДРПОУ 24842666, кінцевий бенефіціар - Сергій Сподін), лише на 1 тис. грн менше запропонувало ТОВ "Інжур" в інтересах пайового інвестфонду "Інжур Готель". Третій учасник - ТОВ "Башта Девелопмент" - запропонував 385 млн 555 тис. 555,5 грн.

Після укладення угоди з переможцем кошти надійдуть до державного бюджету. Покупець зобов'язаний додатково сплатити 80 млн грн ПДВ.

Готель "Козацький" площею понад 9,5 тис. кв. м розташований у центрі столиці. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги. У складі лота - будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п'ятьма конференц-залами та 1494 од. рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо).

Станом на кінець березня 2024 року готель заборгував перед держбюджетом майже 9.1 млн грн. За умовами продажу, заборгованість має сплатити новий власник об'єкта протягом шести місяців.

На сплату вартості лота у переможця є 20 робочих днів після дати завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до держбюджету.

Теги:   ФДМ готель Козацький Переглядів:   294

Читайте також:

06.09

Житло в Британії подорожчало на 4,3%

05.09

У Дніпрі відкриється центр протезування Superhumans

03.09

«Метінвест» побудував перший підземний госпіталь