З початку війни за програмою медевакуації на лікування за кордон відправили 5234 українців – МОЗ

Фармацевтика 23.08.2024    20:42

Від початку повномасштабного вторгнення на лікування за кордон за програмою медичної евакуації вирушили 5,234 тис. постраждалих від війни українців, які потребують лікування в спеціалізованих клініках Європи.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я, українців на лікування приймали клініки понад 30 країн. Найбільше прийняли клініки Німеччини (1293 пацієнти), Польщі (427), Норвегії (378).

Серед евакуйованих за програмою медевакуації - 700 дітей із травмами та онкологічними захворюваннями.

Медевакуації підлягають діти і дорослі з важкими пораненнями і захворюваннями.

Програму медичної евакуації МОЗ реалізує спільно з міжнародними партнерами вже понад два роки за підтримки Єврокомісії, ВООЗ та уряду Польщі. Партнери приймають заявки на евакуацію, забезпечують транспортування медичними авіарейсами з медичного евакуаційного хаба в Польщі до європейських клінік.

Перевезення пацієнтів із медзакладів України до медичного евакохабу в Польщі забезпечують транспортні медичні команди обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, медичні вагони «Укрзалізниці», команда благодійного об'єднання «Лікарі без кордонів», а також бригади парамедиків із європейських країн.

Теги:   лікування медевакуація Переглядів:   281

Читайте також:

12.09

Британський лорд Ешкрофт пожертвував $1,7 млн на проєкти для українських дітей

12.09

Збитки медінфраструктурі України від початку війни оцінюються у $7 млрд - Ляшко

11.09

НСЗУ заплатила в рамках пакета трансплантації стовбурових клітин 9 медзакладам 178 млн грн