Чотири фільми змагатимуться за висунення на "Оскар" від України

Ринки 29.08.2024    17:55

Український оскарівський комітет оголосив учасників національного відбору на висування на 97-ту премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" від України.

"Український оскарівський комітет завершив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" від України. Цього року в національному відборі участь братимуть чотири фільми", - ідеться в повідомленні Української кіноакадемії.

До переліку увійшли фільми: "Будинок "Слово". Нескінченний роман", режисер Тарас Томенко; "Ля Палісіада", Філіп Сотниченко; "Ми були рекрутами", Любомир Левицький; "Мирні люди", Оксана Карпович.

Зазначається, що Український оскарівський комітет перевірить фільми на відповідність вимогам Американської академії та проведе 9 вересня засідання щодо визначення кандидата від України.

Як повідомлялося, стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова перемогла в номінації "Найкращий повнометражний документальний фільм" 96-ї премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв.

У 2019 році від України на премію "Оскар" було висунуто фільм Нарімана Алієва "Додому" ("Evge"), 2020-го - "Атлантида" Валентина Васяновича ("Atlantis"), 2021-го - "Погані дороги" Наталії Ворожбит, 2022 року - "Клондайк" Марини Ер Горбач.

Теги:   Оскар фільм Переглядів:   272

Читайте також:

14.09

"УОСК" змінила генерального директора на Резніченко

14.09

Президенти України та Естонії обговорили в Києві оборонну підтримку

13.09

Oracle підвищила прогноз виручки на 2026 фінрік