Sony представила консоль PlayStation 5 Pro

Ринки 11.09.2024    19:16

Японська компанія Sony Corp. представила версію ігрової приставки PlayStation 5 Pro з підвищеною продуктивністю і поліпшеною графікою.

Як зазначається в презентації компанії, консоль надійде в продаж 7 листопада і коштуватиме $700.

Таким чином Sony намагається пожвавити продаж приставок, зазначає MarketWatch. Поставки PS5 почалися чотири роки тому, і у квітні-червні було зафіксовано перший спад кількості проданих консолей у річному вираженні.

Проблемою може стати висока ціна нової версії, яка вже викликала негативну реакцію геймерів на різних майданчиках. "Ціна, якщо чесно, просто абсурдна", - написав анонімний користувач на платформі Reddit.

На старті продажу в листопаді 2020 року базова версія PS5 коштувала $399 ($499 за найбільш затребувану модель, що підтримує диски). У новій версії дисковод не передбачено, ігри на приставку встановлюватимуть із серверів онлайн. Охочі запустити гру з власного диска можуть докупити дисковод окремо.

"PS5 Pro створена спеціально для гіперентузіастів, для яких ціна не має значення, - зазначив виконавчий директор відеоігрового сегмента в аналітичній компанії Circana Мет Піскателла. - Це вочевидь не продукт для масового сегмента".

Акції Sony подешевшали на 0,3% у Токіо в середу. З початку року капіталізація компанії скоротилася майже на 2%, до 15,95 трлн ієн ($112,75 млрд).

Теги:   Sony приставка PlayStation 5 Pro Переглядів:   155

Читайте також:

17.09

Трипільський ПК зберіг приріст випуску гофротари понад 20%

17.09

Допомога Україні у розмірі 50 мільярдів доларів застопорилася через юридичні питання

17.09

Швеція планує виділити на оборону $1,3 млрд