Індія закликала ОПЕК+ наростити обсяги видобутку нафти

Нафта і газ 12.09.2024    15:36

Індія закликає альянс ОПЕК+ збільшити видобуток нафти, щоб тримати ціни на нафту під контролем, передає агентство Bloomberg слова секретаря міністерства нафти і газу Панкаджа Джейна (Pankaj Jain).

За його словами, індійські державні нафтопереробні компанії зможуть знизити ціни на бензин і дизельне пальне, якщо ціна на нафту залишиться низькою більш тривалий період.

Агентство зазначає, що Indian Oil, Bharat Petroleum і Hindustan Petroleum не переглядали свої ціни на паливо з середини березня.

Джейн додав, що міністерство нафти і газу проводить переговори з міністерством фінансів з питання windfall tax (податку на надприбуток) щодо нафти. При цьому windfall tax на експорт нафтопродуктів залишиться нульовим, оскільки маржа нафтопереробки все ще недостатня.

Як повідомлялося, вісім країн альянсу ОПЕК+ на початку вересня на тлі зниження цін на нафту ухвалили рішення відкласти на два місяці заплановане з жовтня підвищення нафтовидобутку на 180 тис. барелів на добу. Ціна на нафту Brent на початку вересня знизилася з $78 до $73 за барель, 11 вересня вона впала до $70 за барель.

Теги:   нафта ОПЕК+ Індія Переглядів:   199

Читайте також:

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%

16.09

"Укрнафта" імпортує бензин і дизель Євро-5 з 5 країн