Nokian Tyres співпрацюватиме з Reselo AB для використання березової гуми у виробництві шин

Ринки 13.09.2024    10:30

Nokian Tyres підписала угоду про співпрацю зі шведською компанією Reselo AB для використання у виробництві шин матеріалу Reselo Rubber, що виготовляється із залишків березової кори, повідомляється в пресрелізі компанії.

Reselo Rubber - поновлюваний еластомерний матеріал, що виготовляється з відходів целюлозно-паперової та фанерної промисловості. Компанії зосередяться на доопрацюванні його характеристик для виробництва шин у промисловому масштабі.

"Згідно з первинними лабораторними випробуваннями, які ми провели з гумою Reselo Rubber, вона потенційно може замінити у виробництві шин матеріали з викопного палива. Ба більше, ми вважаємо, що матеріал також можна використовувати для поліпшення експлуатаційних характеристик шин", - наводяться в повідомленні слова старшого менеджера з досліджень і сталого розвитку Nokian Tyres Хейні Сіккінена.

Nokian Tyres прагне до того, щоб до 2030 року 50% сировини для виробництва шин було поновлюваною або перероблюваною. У червні 2024 року компанія представила шину Nokian Tyres Green Step Ligna, розроблену з використанням відновлюваного матеріалу UPM BioMotion. У серпні Nokian Tyres оголосила, що її завод у Нокіа (Фінляндія) пройшов міжнародну сертифікацію з екологічної стійкості та викидів парникових газів (International Sustainability and Carbon Certification) ISCC PLUS, що дасть змогу використовувати в рамках виробництва більш екологічну сировину.

Теги:   Nokian Tyres шина Reselo AB березова гума Переглядів:   97

Читайте також:

17.09

"Картонно-паперова компанія" випустила продукцію на 852,4 млн грн

17.09

Трипільський ПК зберіг приріст випуску гофротари понад 20%

17.09

Допомога Україні у розмірі 50 мільярдів доларів застопорилася через юридичні питання