ЗСУ отримають покращені спальники

Ринки 18.09.2024    17:50

"Новий спальник має декілька ключових покращень. Зокрема, він легший, має водовідштовхувальний чохол та комфортний для використання при будь-якій температурі. Наприклад, попередній варіант спального мішка був одношаровим. Натомість новий варіант складається із трьох частин: внутрішній спальний мішок, вкладиш та зовнішній водовідштовхувальний чохол", - ідеться в повідомленні на сайті в середу.

Зазначається, що вкладиш захищає спальник зсередини від забруднень і природної вологи тіла людини. Зовнішній водовідштовхувальний та паропроникний чохол допомагає військовому захиститися від дощу, снігу, туману чи вітру.

Модульна система оновленого спальника дає змогу використовувати його в різних температурних умовах. Наприклад, у приміщенні військовий може спати лише у внутрішньому мішку, а на вулиці - в повному комплекті. Також нова спальна система пошита з тришарової тканини з мембраною, яка забезпечує високу паропроникність та зберігає тепло.

При цьому вага оновленого спальника стала меншою порівняно з попередньою моделлю і не повинна перевищувати 3,8 кг. Завдяки компресійному мішку нового зразка спальник можна додатково стягнути й прикріпити до рюкзака разом із польовим килимом.

"Часто військові проводять тижні на бойових виходах, де спальний мішок стає їхнім постійним місцем сну та відпочинку. Тому він має бути багатофункціональним, комфортним, зручним у транспортуванні - забезпечувати усі потреби бійців. Оновлена технічна специфікація враховує різні умови використання", - зазначила директорка програми речового майна ДОТ Вікторія Виноградова.

Теги:   ЗСУ ДОТ спальні мішки Переглядів:   179

Читайте також:

19.09

Американський виробник пластикових контейнерів оголосив про банкрутство

19.09

Amazon підвищить зарплати працівникам складів до $22 за годину

19.09

Імпорт алмазів до Індії впав на 54%, експорт діамантів був на 22% нижчим