Акції Nike підскочили на новині про відставку Джон Донахью

20.09.2024    14:32

Головний виконавчий директор виробника спортивних товарів Nike Inc. Джон Донахью покине свій пост 13 жовтня, йдеться в повідомленні компанії.

На цій новині акції Nike, що впали на чверть з початку року, підскочили на 7,6% на додатковій сесії в четвер.

Донах'ю очолив Nike на початку 2020 року, під його керівництвом у компанії відбулися значні зміни, не завжди вдалі, пише MarketWatch. Зокрема, Nike стала менше покладатися на партнерство з великими роздрібними мережами, такими як Foot Locker і Macy's, що призвело до скорочення її частки ринку.

Новим CEO з 14 жовтня 2024 року стане Еліот Гілл. Гілл був тренером із фізпідготовки в команді з американського футболу "Даллас Ковбойз", 1988 року прийшов у Nike і пропрацював у компанії понад 30 років, зокрема керував її маркетинговими операціями. Як пишуть ЗМІ, його розглядали як головного кандидата на посаду гендиректора замість Донах'ю. Не отримавши цю посаду, Гілл покинув фірму в 2020 році.

Гілл має чудову репутацію серед співробітників компанії та роздрібних партнерів, зазначив аналітик BMO Capital Markets Симеон Сігел. Як пише видання Fast Company, багато працівників Nike у четвер пішли з роботи раніше, щоб відсвяткувати його призначення.

У минулому фінансовому кварталі, що завершився 31 травня, Nike скоротила виручку на 2%, до $12,6 млрд, за консенсус-прогнозу експертів на рівні $12,86 млрд. Наступну квартальну звітність компанії буде оприлюднено 1 жовтня.

Теги:   Nike акція відставка Джон Донахью Переглядів:   59