Бермудські острови продемонстрували найбільший підйом у рейтингу провідних фінансових центрів світу

Ринки 24.09.2024    21:33

Нью-Йорк зберіг лідерство у списку найбільших фінансових центрів світу, йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Нью-Йорк посідає першу сходинку в рейтингу з осені 2018 року. Порівняно з попередньою версією рейтингу, оприлюдненою в березні цього року, Нью-Йорк втратив один бал і отримав оцінку в 763 бали, тоді як Лондон, який посідає другу позицію, додав три бали, його оцінка становить 750 балів.

Трійку лідерів замикає Гонконг, який обігнав Сінгапур із 749 балами проти 747. П'яту сходинку зберіг Сан-Франциско, на шосту сходинку з дев'ятої перемістився Чикаго, на сьому з восьмої - Лос-Анджелес, тоді як Шанхай відкотився на дві позиції і посів восьме місце.

Порівняно з попереднім рейтингом у топ-10 відбулося дві зміни: десятку покинули Сеул і Женева, поступившись місцем Шеньчжену і Франкфурту.

У верхній частині рейтингу хорошу динаміку продемонстрував Дублін, який піднявся на 14-те місце з 25-го, і Лугано, який додав 9 позицій, до 26-го місця. Тим часом Сідней впав на 10 рядків, до 28-го місця.

Найсуттєвіший підйом у всьому списку продемонстрували Бермудські острови (одразу плюс 27 місць), а також Доха та Ер-Ріяд (24 і 21 рядки відповідно). Тим часом Рим відкотився на 22 місця, Стокгольм - на 16 позицій.

Індекс світових фінансових центрів було вперше опубліковано 2007 року, його оновлюють кожні півроку (нинішній випуск став 35-м). Останній рейтинг було складено на основі опитування майже 8,5 тис. респондентів.

 

Теги:   Бермудські острови фінансові центри світу Переглядів:   116

Читайте також:

25.09

Посольство Вірменії в Україні провело урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності у готелі Fairmont

24.09

Нідерланди передадуть Україні три установки Patriot - міністр оборони

24.09

"Грін Енерджі Токмак" подал до суду позов проти РФ на суму $63,1 млн