Нафта дорожчає, Brent $72,35 за барель

Нафта і газ 30.09.2024    11:42

Ціни на нафту еталонних марок зростають вранці в понеділок після суттєвого зниження за підсумками минулого тижня, викликаного побоюваннями збільшення світових постачань палива.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:17 кч становить $72,35 за барель, що на $0,37 (0,51%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Минулої п'ятниці ці контракти подорожчали на $0,38 (0,5%), до $71,98 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася в ціні на $0,36 (0,53%), до $68,54 за барель. За підсумками минулої сесії ціна ф'ючерсу зросла на $0,51 (0,8%), до $68,18 за барель.

За минулий тиждень Brent подешевшала на 3,4%, WTI - на 4% на повідомленнях ЗМІ, що Саудівська Аравія має твердий намір дотримуватися плану, в межах якого ОПЕК+ почне поступово знімати обмеження на нафтовидобуток з 1 грудня, навіть якщо це призведе до тривалого періоду низьких цін на нафту.

"Початок війни за частку ринку для Саудівської Аравії зараз буде рівносильний відмові догравати переможний матч. Це просто безглуздо, - зазначив старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн. - Так, у грудні очікується зростання видобутку, але з урахуванням того, що країни ОПЕК, які раніше не повністю виконували зобов'язання зі скорочення виробництва, компенсуватимуть це, збільшення видобутку стане лише відображенням сезонного збільшення попиту на нафту і не призведе до значного зростання світових запасів".

Учасники ринку також стежать за подіями на Близькому Сході. Ізраїль уранці в понеділок уперше за майже рік конфлікту завдав авіаудару по центру Бейрута, повідомляє агентство Associated Press. Національна телерадіомовна мережа Лівану заявила, що удар було завдано ізраїльським безпілотником. Унаслідок ізраїльських авіаударів по ліванській території в неділю загинули щонайменше 105 осіб, повідомило міністерство охорони здоров'я Лівану.

Теги:   Brent нафта Переглядів:   52

Читайте також:

26.09

"Нафтогаз" купив на УЕБ близько 0,5 млрд куб. м газу

26.09

"Нафтогаз" за 6 міс. збільшила чистий прибуток у 3,7 раза

24.09

Індія у липні знизила імпорт нафти на 11,2% до червня