Туріндустрія Ізраїлю зазнає збитків через конфлікт із Палестиною

Ринки 01.10.2024    16:09

Ізраїль прогнозує, що за підсумками 2024 року країну відвідають близько мільйона туристів, це менше 25% турпотоку 2019 року, а індустрія туризму зазнає мільярдних збитків через конфлікт з Палестиною, повідомляє газета The Jerusalem Post.

"Загострення арабо-ізраїльського конфлікту перервало відновлення ізраїльської туристичної галузі після кризи COVID-19. У 2023 році країну відвідали 3 млн мандрівників, і далі мало продовжуватися відновлення туризму. Однак цього року через конфлікт країна очікує близько мільйона людей", - пише видання.

Згідно із звітом міністерства, до Ізраїлю в'їхало близько 853 тис. туристів, переважно зі США, Франції, Великої Британії, Росії та Філіппін. Майже половина (44%) приїхала відвідати друзів та сім'ю, 28% були туристами, а 13% приїхали у справах.

Як зазначає газета, майже через рік після початку конфлікту Ізраїль зазнав чистих збитків у розмірі понад $5 млрд у сфері міжнародного туризму і понад $200 млн - внутрішнього туризму. Особливо постраждав турбізнес на півночі країни.

"Зараз міністерство туризму відповідає за евакуацію ізраїльських жителів на північному кордоні та на кордоні з Газою. Майже 70 тис. жителів півночі країни все ще не живуть у власних домівках, міністерство спонсорує проживання у готелях", - пише The Jerusalem Post.

Як повідомляє газета, евакуація коштувала скарбниці $2,3 млрд, включно з майже $1,5 млрд витрат на розміщення в готелях. Міністерство забронювало близько 4 млн номерів, ще 13,5 млн - одноденні бронювання.

За рахунок того, що міністерство безпосередньо займалося бронюванням та розміщенням евакуйованих, турагенти залишилися без комісійних відрахувань, які їм зазвичай приносять бронювання туристів.

Теги:   конфлікт Палестина Ізраїль туріндустрія Переглядів:   65

Читайте також:

01.10

Імовірність рецесії в США становить 30%

01.10

Азербайджан наростив поставки газу в Італію

01.10

Мита ЄС на китайський імпорт загрожують банкрутством європейських виробників фарб