"Укрпродукт Груп" скоротив консолідовану виручку на 9%

Харчова 01.10.2024    10:54

"Укрпродукт Груп", великий український виробник фасованого масла і плавленого сиру, за підсумками першого півріччя 2024 року скоротив консолідовану виручку на 8,9%, до GBP16,6 млн порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомляється у звіті компанії на Лондонській фондовій біржі в понеділок.

"Це зниження у фунтах стерлінгів було здебільшого зумовлено значною девальвацією обмінного курсу української гривні протягом періоду. Водночас виручка "Укрпродукт Груп" у місцевій валюті була лише незначно нижчою (0,3%) порівняно з першим півріччям 2023 року", - пояснили в агрохолдингу.

У номінальному вираженні загальні обсяги продажу були на 6,4% нижчими в першому півріччі 2024 року, ніж у попередньому періоді, що в агрохолдингу пояснюють посиленням конкуренції в Україні, погіршенням фінансового становища деяких клієнтів і зосередженням уваги на підвищенні прибутковості.

Валовий прибуток "Укрпродукт Груп" у першому півріччі 2024 року зріс на 7,5% порівняно з першим півріччям 2023 року і склав GBP3,4 млн. Адміністративні витрати збільшилися на 15,7% за рахунок залучення додаткових зовнішніх консультаційних послуг, зростання банківських комісій і зростання витрат через інфляцію. Комерційні витрати знизилися на 11,4% завдяки зниженню витрат на транспортні послуги внаслідок зниження обсягів продажу, зниженню маркетингових витрат унаслідок перенесення частини маркетингових активностей і заміни їх ціновими знижками.

Показник EBITDA "Укрпродукт Груп" склав GBP1,8 млн, що на 16% більше, ніж у першому півріччі 2023 року. Рентабельність EBITDA зросла з 8,4% до 10,7%.

Фінансові витрати в першому півріччі 2024 року знизилися на 13,1% до GBP0,3 млн порівняно з першим півріччям 2023 року через значно нижчу процентну ставку за новим комерційним кредитом, який агрохолдинг отримав у січні 2024 року.

Чистий прибуток після сплати податків збільшився на 37,4%, до GBP0,9 млн фунтів стерлінгів порівняно із січнем-червнем минулого року.

"Укрпродукт Груп" - великий український виробник фасованого масла, плавленого сиру і квасу. Випускає молочні продукти під торговими марками "Наш молочник", "Наш сирок", "Молендам", "Вершкова долина", квас під ТМ "Арсеньєвський".

До складу "Укрпродукт Груп" входять два заводи в Житомирі (один спеціалізується на випуску плавленого сиру, другий виробляє квас), а також два підприємства на Хмельниччині: молокозавод у Старокостянтинові, що випускає фасоване масло, спреди, сир і сухе молоко, і молочний завод у Летичеві.

Виробничі потужності групи компаній дозволяють випускати до 70 тис. тонн молочної продукції на рік.

Теги:   виручка Укрпродукт Груп Переглядів:   68

Читайте також:

01.10

"Сільпо" запустила програму працевлаштування підлітків 16-17 років

27.09

"Південна Аграрно-Експортна Компанія" відкриє власну торговельну мережу міні-маркетів

25.09

Виробництво пива в Україні зросло на 6,7%