Nova планує продати "Нова Енерджі" після війни як непрофільний бізнес

Енергетика 10.10.2024    12:24

Група Nova після закінчення війни та покращення ситуації з енергозабезпеченням продасть створену для розвитку генерації компанію "Нова Енерджі" як непрофільний бізнес, заявив співвласник групи Nova Володимир Поперешнюк.

"...Коли закінчиться війна... я охоче цю компанію продам тим, для кого це пристрасть, для кого це головний бізнес, основний бізнес, тому що я вважаю, що кожен має займатися своїм", - заявив Поперешнюк на форумі "Енергія бізнесу", організованому Forbes.

Він наголосив, що "Нова Енерджі" для групи NOVA - непрофільний актив, яким компанія займається вимушено.

На сьогодні "Нова Енерджі" вже оформила більшість ліцензій, зокрема й ліцензію на купівлю пального для заправки генераторів.

"І справді, ми відкрили компанію "Нова Енерджі" не лише тому, що треба виробляти електроенергію, а ще й тому, що треба заправляти себе, тому що в нас була криза паливна ще, яка нас узагалі налякала, тому що ми зрозуміли, що якщо ми самі себе не врятуємо, то ми можемо навіть зупинитися, тому що для нас пальне - це критично... Ми отримали ліцензію на пальне, щоб заправляти свої генератори", - сказав Поперешнюк.

Він уточнив, що на ринку тривалий час діяли обмеження обсягів одноразового зберігання пального без ліцензії.

За його словами, в парку "Нова Енерджі" вже близько 4 тис. генераторів загальною потужністю 40 МВт.

Крім того, за словами Поперешнюка, компанія замовила газопоршневі установки та встановила низку сонячних електростанцій, а встановлення ще п'яти планує на наступний рік.

Теги:   бізнес NOVA Нова Енерджі Переглядів:   38

Читайте також:

09.10

ДТЕК побудує в Богуславі енергосховище потужністю 20 МВт

05.10

Німеччина передасть Україні шість великих електрогенераторів

04.10

USAID передала Україні партію матеріалів для захисту енергооб'єктів