ЄС має намір інвестувати в економіку Молдови EUR1,8 млрд - Урсула фон дер Ляєн

Ринки 11.10.2024    08:18

Європейський Союз інвестує в економіку Молдови EUR1,8 млрд протягом наступних трьох років, заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Кишинева в четвер.

На спільній пресконференції з президентом Молдови Маєю Санду вона наголосила на важливості зближення економік Євросоюзу і Молдови. Фон дер Ляєн висловила впевненість, що за підтримки ЄС молдовська економіка може подвоїтися в наступні 10 років.

"Євросоюз має намір інвестувати в економіку Молдови EUR1,8 млрд у наступні три роки. Вливання будуть зосереджені на галузях, які забезпечать економічне зростання, поліпшення державних послуг", - сказала фон дер Ляєн.

"Ремонтуватимемо школи, побудуємо дві нові лікарні в м. Бєлці й м. Кагул. Інвестуватимемо в (дорожнє) сполучення з вашими сусідами, як, наприклад, дорогу Ясси-Кишинів-Одеса. Будуватимемо мости через Прут. Інвестуватимемо в енергетичну інфраструктуру, забезпечуючи більше зв'язків з європейською мережею. Розширюватимемо інтернет-покриття в республіці", - додала вона.

Крім того, будуть ініціативи для бізнесу - часткове включення в зону єдиних платежів, що полегшить грошові перекази. Молдовському бізнесу буде розширено доступ до фінансових інструментів. Фон дер Ляєн також заявила про подальшу підтримку процесу реформ у Молдові, спрямованих на поліпшення ділового середовища, підготовку енергетичного сектору до "зеленого переходу".

Теги:   Молдова ЄС економіка Переглядів:   57

Читайте також:

11.10

Японська організація зовнішньої торгівлі JETRO відкрила офіс у Києві

11.10

Фондовий ринок Канади перевершив Велику Британію за капіталізацією

10.10

СК «ІНГО» страхуватиме товари держпідприємства «МЗУ»