Ізраїль запросив у США передову систему протиракетної оборони

Ринки 15.10.2024    14:53

Ізраїльські військові ще кілька тижнів тому направили до Вашингтона запит на надання передової системи протиракетної оборони, повідомляє CNN із посиланням на представника Міністерства оборони США.

Про це стало відомо після того, як Пентагон оголосив у неділю, що він розгортає батарею THAAD (Terminal High-Altitude Area Defense) в Ізраїлі з приблизно 100 американськими солдатами для управління системою.

За даними Дослідницької служби Конгресу, у США є всього 7 систем THAAD. Повідомляється, що США розмістили батарею THAAD на Близькому Сході незабаром після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, хоча Пентагон відмовився повідомити, де саме буде розміщена система.

За словами представника Міністерства оборони, запит надійшов щонайменше ще до ізраїльського удару, внаслідок якого 27 вересня загинув Хасан Насралла.

Вбивство Насралли сталося за кілька днів до того, як 1 жовтня Іран запустив понад 180 балістичних ракет по Ізраїлю. Хоча багато з ракет було перехоплено, низка ракет все ж таки проникли через систему ППО Ізраїлю.

Теги:   США Ізраїль протиракетна оборона Переглядів:   44

Читайте також:

15.10

Глобальний обсяг держборгу у 2024 році може перевищити $100 трлн

15.10

Перший центральноазіатський форум університетів відбудеться у Ташкенті

14.10

Підвищення мінімальних цін на алкоголь позитивно позначиться на алкогольному ринку країни - голова «Укрсадвінпром»