Звільнився генеральний прокурор України

Ринки 22.10.2024    18:09

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що звільняється з посади, оскільки несе політичну відповідальність за ситуацію з фальшивими інвалідностями прокурорів.

«Вважаю абсолютно правильною позицію президента України Володимира Зеленського з приводу того, що мають бути не тільки скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не тільки чіткі законодавчі та організаційні зміни, а й персональна відповідальність. Посеред них, політична відповідальність», - ідеться в повідомленні Костіна в Телеграм-каналі у вівторок.

Він додав: «Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в цій ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора».

За словами Костіна, президент України у вівторок провів засідання РНБО «щодо очевидно аморальної ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів».

«Зараз на всіх рівнях у державі тривають перевірки, розслідуються кримінальні провадження. Багато ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України», - зазначив він.

Джерело: https://interfax.com.ua/

Теги:   Костін генеральний прокурор України Переглядів:   64

Читайте також:

22.10

Державна іпотечна установа знову оголосила тендер на страхування з бюджетом 1 млн грн

22.10

Іспанія проти ідеї створення центрів утримання мігрантів у третіх країнах

22.10

Управління Мін'юсту оголосило тендер на ОСЦПВ