Керівник ECHO в Києві запевнила Україну в продовженні гуманітарної підтримки

Ринки 23.10.2024    10:10

Заступниця глави Офісу президента Ірина Верещук і нова керівниця генерального директорату Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення в Україні (ЄСНО) Маріанна Франко обговорили ситуацію в прифронтових і деокупованих громадах, а також можливості забезпечення гуманітарних потреб людей, які там проживають.

Як повідомляється на сайті президента України у вівторок, в Офісі глави Української держави відбулася зустріч із новою керівницею Офісу ECHO в Україні. Головною темою зустрічі були пріоритети гуманітарного реагування взимку.

Верещук і Франко, зокрема, обговорили ситуацію в прифронтових і деокупованих громадах та забезпечення основних гуманітарних потреб людей, які там проживають. Окремо Верещук подякувала за допомогу з боку Єврокомісії. Представники ЄСНО запевнили, що продовжуватимуть підтримувати Україну.

ЄСНО працює в Україні з лютого 2014 року і відіграє важливу роль у координації гуманітарних питань. Лише від початку повномасштабного російського вторгнення країни ЄС надали допомогу майже на 108 млрд євро. Гуманітарна підтримка, яку фінансує Євросоюз, надходить через органи ООН, недержавні організації та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Теги:   ECHO гуманітарна підтримка Переглядів:   73

Читайте також:

23.10

ВВП України виріс на 2,1% - оцінка ІЕД

23.10

Американская 3M завершила III кв. с чистой прибылью

22.10

Державна іпотечна установа знову оголосила тендер на страхування з бюджетом 1 млн грн