Акції Horizon Robotics злетіли на 38%

24.10.2024    16:36

Акції китайського постачальника рішень для сфери автономного водіння Horizon Robotics злетіли на початку дебютних торгів після IPO, проте завершили сесію лише невеликим підвищенням.

Компанія цього тижня провела IPO на 5,4 млрд гонконгівських доларів ($696 млн), розмістивши акції за верхньою межею заявленого цінового діапазону - 3,99 долара.

Під час дебютних торгів у четвер ціна паперів піднімалася до 5,5 долара, що на 38% вище за ціну IPO. За даними на закриття ринку вартість акцій становила 4,1% (+2,8% до ціни розміщення).

Індекс акцій IT-компаній, що торгуються у Гонконзі, у четвер знизився на 2,6%.

IPO Horizon є одним із найбільших у Гонконзі цього року.

Раніше повідомлялося, що якірні інвестори, серед яких Alibaba Group Holding Ltd., Baidu Inc. і китайська держкомпанія Beijing Financial Holdings, придбали понад 30% акцій Horizon перед IPO.

Horizon, створена 2015 року, займається розробкою передових систем допомоги водієві (ADAS) і систем автономного водіння для пасажирських автомобілів, у яких використовує власні чипи та програмне забезпечення. Серед її клієнтів - Audi, Volkswagen, BYD, Geely Automobile, Hyundai Motor, Li Auto, SAIC Motor та інші.

Близько 70% надходжень від IPO компанія планує витратити на дослідження і розробки в наступні п'ять років.

Теги:   акція Horizon Robotics Переглядів:   52