"Каметсталь" наростила виробництво фасонного прокату для шахтарів Покровська

Металургія 24.10.2024    15:12

Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), у вересні поточного року наростив випуск сортового фасонного прокату.

"На "Каметсталі" за підсумками вересня для шахтарів Покровська відвантажили понад 4 тис. тонн сортового фасонного профілю СВП-27. Таким чином, команда прокатного цеху вперше вийшла на стабільні промислові обсяги виробництва продукції, освоєної в рамках програми "Метінвесту" з відновлення частково втраченого сортаменту, який раніше виробляли на металургійних комбінатах Маріуполя", - констатується в інформації компанії.

Також нагадується, що виробництво сортового фасонного профілю СВП-27 вперше в Україні було освоєно на "Каметсталі" на трубозаготівельному стані. Так звана шахтна стійка призначена для кріплення гірничих виробок у шахтах і є необхідним елементом у технології вуглевидобутку. Новий прокат пройшов атестаційні випробування, які підтвердили його відповідність вимогам державного стандарту.

Також зазначається, що з моменту освоєння, під час якого СВП-27 катали вагонними партіями 200-500 тонн на місяць, прокатники виконали чималу роботу, за результатами якої влітку-2024 виробництво збільшилось до 2 тис. тонн на місяць, а у вересні вперше було виготовлено та відвантажено споживачам понад 4 тис. тонн цієї маржинальної продукції.

Зокрема, підприємство придбало додаткову поліпшену привалкову арматуру, яку було встановлено на трубозаготівельному стані, водночас фахівці доопрацювали та вдосконалили наявне обладнання.

Крім того, на суміжній ділянці заздалегідь було відновлено обладнання правильної машини, призначеної для доведення металопрокату до відповідності з регламентними вимогами щодо прямолінійності профілів. Параметри машини відпрацювали і налагодили для роботи з цим складним профілем, замовна довжина якого становить 7-9 метрів.

В.о. головного прокатника Артем Лаптєв пояснив, що шлях від освоєння до промислового виробництва такого складного профілю - це системна робота всієї команди прокатників у співпраці з фахівцями технологічного управління, постійно вдосконалюючи процес прокатки.

"Усі зауваження, які виникають у процесі виробництва, відпрацьовуємо та усуваємо негайно. СВП-27 був освоєний у складний воєнний час, в умовах дефіциту кваліфікованих кадрів, і завдяки системному навчанню технологічного та ремонтного персоналу цеху зараз усі спеціалісти ключових професій опанували навички прокатки цього профілю та роботи з устаткуванням. За підсумком 99% цієї важливої для вугледобувних підприємств компанії продукції приймається з першого пред'явлення, а додаткова обробка на правильній дільниці, завдяки якій продукція доводиться до необхідних якісних параметрів, дає можливість відвантажувати нашим клієнтам практично 100% прокатаного СВП-27", - констатував Лаптєв.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   прокат виробництво Каметсталь Покровськ Шахтар Переглядів:   53

Читайте також:

23.10

"Сентравіс" сплатив 405 млн грн податків за 9 місяців

23.10

Випуск нержавіючої сталі у світі зріс на 6,3%

22.10

Світовий випуск сталі впав на 4,7% - WSA