Німеччина незабаром знизить соцвиплати українцям

Ринки 24.10.2024    13:48

Українцям незабаром перестануть виплачувати цивільну допомогу (Bürgergeld), яка призначається безробітним громадянам ФРН і становить EUR563 на місяць, і загалом переорієнтують соціальні пільги, заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, повідомляє видання Bild.

«Ми повинні розглянути питання про окремий правовий статус для біженців з України, Українці... не повинні... одразу отримувати цивільну допомогу, яка орієнтована на надання соціально-економічного прожиткового мінімуму та участь у житті суспільства навіть без роботи», - сказав Лінднер виданню Wirtschaftswoche.

За словами міністра, українці мають отримувати ті самі виплати, що й інші біженці. Зараз вони становлять EUR460 - менше, ніж Bürgergeld. За словами Лінднера, українцям, як і раніше, не доведеться проходити процедуру надання притулку, але вони не будуть автоматично отримувати цивільну допомогу.

Наразі в Німеччині близько 1,2 млн українців. Як вказує Bild, Bürgergeld отримують 65% із них, і ця частка значно більша, ніж серед вихідців з інших країн.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем минулого тижня також виступив із пропозицією про зміну механізму соціальних виплат українським біженцям. В інтерв'ю TVP Info за підсумками візиту він сказав, що запропонував спрямувати соціальні виплати, які зараз отримують українські біженці в Німеччині, безпосередньо на підтримку України.

«Недобре, що є фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки билися на фронті, а жінки відновлювали податкову базу», - заявив Сікорський, за словами якого виплати в Німеччині можуть досягати EUR1200 на місяць.

Теги:   Німеччина соцвиплати Переглядів:   69

Читайте також:

24.10

ВВП Південної Кореї зріс на 0,1%

24.10

Mattel збільшила чистий прибуток у 2,5 раза, виручка скоротилася на 4%

24.10

Американський Danaher скоротила чистий прибуток в 1,4 раза