Темпи зростання економіки Китаю можуть впасти «істотно нижче 4%»- глава МВФ

Ринки 24.10.2024    18:57

Темпи зростання економіки Китаю можуть впасти «істотно нижче 4%» у разі, якщо влада країни не проведе реформи, спрямовані на підтримку внутрішнього попиту, сказала глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва. Головною перешкодою на шляху відновлення споживчої довіри в КНР залишається проблемний сектор нерухомості, і уряду потрібно вжити заходів, спрямованих на усунення цієї проблеми, сказала вона на брифінгу у Вашингтоні.
Крім того, у відповідь на запитання єгипетського журналіста Георгієва сказала, що незабаром відвідає Єгипет для обговорення умов програми кредитування обсягом $8 млрд.
«Ми відкриті для того, щоб скорегувати єгипетську програму або будь-яку іншу програму для того, щоб вона якнайкраще відповідала інтересам народу», - зазначила вона, додавши, що уряду Єгипту однаково потрібно провести реформи, і чим швидше, тим краще.
Раніше влада Єгипту сигналізувала, що їй стає складніше виконувати умови, озвучені під час надання кредиту МВФ, через геополітичну напруженість у регіоні. Ці умови, зокрема, передбачають скорочення держвитрат, зокрема субсидій на паливо, електрику і продукти харчування.

 

Теги:   економіка Китаю Переглядів:   72

Читайте також:

24.10

Концерн Unilever збільшив виручку на 4,5%

24.10

ВВП Південної Кореї зріс на 0,1%

24.10

Mattel збільшила чистий прибуток у 2,5 раза, виручка скоротилася на 4%