Видобуток De Beers впав на 25% р/р

Гірничовидобуток 25.10.2024    16:30

Найбільша алмазодобувна компанія De Beers у третьому кварталі 2024 року знизила видобуток на 25% до даних минулого року, до 5,6 млн карат, повідомила корпорація Anglo American, яка контролює De Beers.

Це пояснюється реакцією на тривалий період низького попиту на алмази, високими рівнями запасів у midstream і постійною необхідністю управляти обіговим капіталом, пояснила компанія.

Зокрема, в Ботсвані видобуток знизився на 32%, до 4 млн карат, оскільки було вжито заходів щодо зниження видобутку на руднику Jwaneng.

Виробництво De Beers за дев'ять місяців було на 21% нижчим у річному зіставленні та становило 18,9 млн карат.

За весь рік De Beers, як і раніше, має намір випустити 23-26 млн карат. "Але оскільки рівень запасів у midstream, як і раніше, перевищує норму, а очікування відновлення залишається затяжним, De Beers спільно з партнерами активно оцінює варіанти скорочення виробництва в майбутньому", - зазначила Anglo.

Стан ринку протягом кварталу залишався складним у світлі більш високих, ніж зазвичай, рівнів запасів в огранувальників і тривалого періоду зниженого споживчого попиту в Китаї, пояснила Anglo. Реагуючи на це і намагаючись підтримати своїх клієнтів, компанія об'єднала в одну торгову сесію сьомий і восьмий сайти, а також відклала дати дев'ятого і десятого сайтів. Підсумки сьомого і восьмого сайтів будуть відображені у виробничому звіті за четвертий квартал, оскільки продаж відбувався і після звітного періоду.

Без урахування цього реалізація алмазів у третьому кварталі 2024 року становила 2,1 млн каратів під час однієї торгової сесії (виручка - $213 млн) порівняно з 7,4 млн каратів за аналогічний період 2023 року ($899 млн), коли було проведено три торгові сесії.

Консолідована середня ціна реалізації з початку року зросла на 4% до $160 за карат, що відображає збільшення пропорції проданих дорожчих алмазів, що частково компенсувалося зниженням середнього індексу цін на алмази на 18%. У третьому кварталі середній індекс цін на необроблені алмази переважно не змінився порівняно з другим кварталом 2024 року.

Теги:   De Beers алмаз Видобуток Переглядів:   56

Читайте також:

09.10

Україна планує використати штучний інтелект у геології - Опімах

19.09

ОГХК наростить обсяги реалізації продукції на 68% - глава

16.09

Україна в січні-серпні подвоїла експорт залізорудної сировини