Компании

все компании

IT-коаліція надала Україні обладнання на EUR900 тис

3 травня 2024 року, 16:34
IT коаліція - ініціатива на чолі з Естонією та Люксембургом надала Україні обладнання на EUR900 тис.

Як повідомляє Міністерство оборони України, це перша поставка, яка надійшла до Збройних сил України в рамках IT-коаліції. Ноутбуки, монітори та інше комунікаційне обладнання вартістю EUR900 тис. вже найближчим часом буде доставлено підрозділам. Ефективна та швидка закупівля відбулася завдяки Агентству з підтримки та постачання НАТО.

«Передане обладнання покращить зв'язок і можливість планування завдань на тактичному рівні. Це один із наших пріоритетів - закрити запити підрозділів щодо зв'язку на фронті. Вдячна партнерам за відповідальність і швидкість в ухваленні рішень", - зазначила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Чорногоренко.

ІТ-коаліція - спеціальна група держав у рамках Контактної групи з оборони України («формат Рамштайн») під керівництвом Естонії та Люксембургу. Вона зосереджена на наданні підтримки Міністерству оборони України та Збройним силам України у сфері ІТ, зв'язку та кібербезпеки. У рамках коаліції вже вдалося зібрати фінансових і матеріальних внесків на понад EUR36 млн. Внески в розмірі понад EUR23 млн ще очікуються.






Просмотров: 161
Другие новости