Компании

все компании

«Нібулон» отримав EUR12,8 млн від EIFO на купівлю 74 сільгоспмашин

3 травня 2024 року, 14:44
Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ «СП “Нібулон” (Миколаїв) отримав EUR12,8 млн від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO), на які буде придбано 74 одиниці сучасної сільгосптехніки, повідомила прес-служба зернотрейдера у Facebook.

«Ми вдячні данським партнерам, які підтримують український бізнес, який зараз в умовах війни працює не завдяки, а всупереч. Нам дійсно життєво необхідно все більше таких позитивних сигналів, як переконливих прикладів для наслідування. Лише в такий спосіб ми зможемо якнайшвидше відбудувати Україну", - зазначила фінансовий директор “Нібулону” Ірина Левковська.

Генеральний директор EIFO Педер Лундквіст висловив упевненість, що фінансування допоможе компанії збільшити врожайність зернових за рахунок модернізації сільгосптехніки та зміцнить довгострокове фінансове становище компанії.

«У EIFO ми пишаємося тим, що можемо внести невеликий внесок у величезну роботу з відновлення, яка чекає на Україну і зараз є однією з найважливіших справ для її громадян. Ми з нетерпінням чекаємо на майбутню співпрацю з «Нібулоном» та іншими українськими та данськими компаніями, що працюють в Україні", - сказав він під час підписання кредитної угоди в бомбосховищі Міністерства фінансів під час повітряної тривоги.

Згідно з повідомленням «Нібулона», фінансування виділено в рамках соціальної програми данського інвестиційного фонду, створеного для допомоги Україні. Про її запуск було оголошено в травні 2023 року під час Українського інвестиційного форуму в Копенгагені. Програма фінансуватиме проєкти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень і буде доступною як державному, так і приватному секторам.

ТОВ «СП “Нібулон” створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

«Нібулон» до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію в більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Збиток «Нібулона» через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.




Просмотров: 97
Другие новости