Компании

все компании

Китайський лідер Сі прибуває до Парижа, на порядку денному - торгівля та Україна

6 травня 2024 року, 12:05
Рафаель Глюксманн, член Європейського парламенту і головний кандидат від соціалістів у Франції на майбутніх виборах до ЄС, закликав Еммануеля Макрона бути «твердим» щодо Китаю і «не мовчати перед обличчям злочинів» проти уйгурів.

В інтерв'ю радіостанції France Inter у понеділок вранці він сказав, що неправильно розстеляти червону доріжку перед китайським президентом так, як це зробив Макрон.

«Ви можете прийняти його, ви можете поговорити з ким завгодно, але не так. Не везти його в село його дитинства, в будинок його діда, не, як кажуть у Єлисейському палаці, надавати цьому візиту дружню обстановку, тому що Сі Цзіньпін нам не друг». Крім депортації уйгурського народу, репресій проти тибетців і жителів Гонконгу, придушення опонентів і погроз на адресу тайванців».

Глюксманн також стверджує, що Китай вбиває французькі «зелені» технології, виводячи з бізнесу компанії, що виробляють сонячні панелі, за допомогою своїх дешевих альтернатив.

«Раніше у Франції та Європі були чемпіони з виробництва сонячних батарей. Сьогодні скільки компаній виробляють сонячні панелі у Франції? Залишилася тільки одна».

Він додав: «Я хочу, щоб ми перестали бути жовчними хлопцями», - сказав він, зазначивши, що Канада, побачивши перекоси в торгівлі з Китаєм, запровадила тарифи понад 200 %. «У Європі вони стягують 15%. Це не є стримуючим фактором».

По материалам: https://www.theguardian.com





Просмотров: 80
Другие новости