SENSAR Development розірвав договори з "Буд-Технолоджі"

Нерухомість 08.08.2024    11:59

SENSAR Development розірвав договори генпідряду на суму 200 млн грн із ТОВ "Буд-Технолоджі" через участь останнього в тендерах на проєкти з держфінансуванням, повідомив засновник і СЕО SENSAR Development Марк Марченко агентству "Інтерфакс-Україна".

У такий спосіб Марченко прореагував на скандал навколо конкурсу на відновлення "Охматдиту", переможцем якого БО "Благодійний фонд "Охматдит" вибрав компанію ТОВ "Буд-технолоджі", одного з генпідрядників SENSAR.

"ТОВ "Буд-технолоджі", яке взяло участь у тендері від БО "Благодійний фонд "Охматдит", наразі дійсно є генеральним підрядником в окремих проєктах SENSAR Development. Василь Кобизь перебуває в структурі компанії, оскільки є керівником зазначеного вище ТОВ і відповідає за виконання проєктів. Незважаючи на ці фактичні взаємовідносини наших двох компаній, я стверджую, що керівництво SENSAR заздалегідь не володіло інформацією про участь ТОВ "Буд-технолоджі" в тендері", - повідомив Марченко.

Він додав, що, як і інші будкомпанії, з якими співпрацює SENSAR, "Буд-технолоджі" не зобов'язана доводити до відома про плани щодо своєї подальшої діяльності, однак принципова позиція Марченка: "SENSAR не співпрацює з компаніями, які брали або беруть участь у будь-яких державних тендерах". Тому "Буд-технолоджі" було запропоновано визначитися - або вони продовжують вести проєкти SENSAR далі, або виходять із них, бо мають намір брати участь у новому тендері.

"За ці кілька днів кінцевий бенефіціар (Кобизь) нічого не озвучив, тому стало зрозуміло, що далі вони йдуть без нас. Тому я вирішив розірвати з ними всі договори. Загальна сума наших визначених майбутніх робіт становила понад 200 млн.грн. Моє рішення пов'язане з тим, що за 6 років діяльності компанія SENSAR працювала винятково з комерційними проєктами і не долучалася та не планує долучатися до проєктів з державним фінансуванням або фінансуванням від благодійних організацій. Це ж правило має стосуватися і наших інших підрядників!" - пояснив він.

Як повідомлялося, ТОВ "Буд-Технолоджі", із пропозицією в 307 млн грн, було оголошено переможцем тендера на відновлення дитячої клініки "Охматдит", яка постраждала від російської ракетної атаки 8 липня. Результати цього тендера, проведеного благодійним фондом "Охматдит - здорове дитинство", викликали широкий суспільний резонанс. МОЗ вирішило оголосити новий конкурс на реконструкцію НДСЛ "Охматдит", умови конкурсу пропише спеціальна робоча група. Для проведення тендеру буде залучено держпідприємство "Медичні закупівлі України". Кошти, зібрані на реконструкцію "Охматдиту" з різних джерел, будуть сконсолідовані на казначейському рахунку, таким чином, вони отримають статус державних коштів.

Як повідомлялося, сума зібраних на відновлення "Охматдиту" коштів перевищила 1,6 млрд грн, зокрема 400 млн грн надійде у вигляді обладнання.

Згідно з Youcontrol, "Буд-технолоджі" створено 2016 року, статутний капітал 5 тис. грн, кінцевий бенефіціар Василь Кобизь, 2018 року компанія вигравала тендери Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради на ремонтні роботи.

ТОВ "Сенсар Груп" створено 2013 року, статутний фонд 10 тис грн, кінцевий бенефіціар Світлана Васильєва. У девелоперському портфелі загалом 135 тис. кв. м у Запоріжжі, столичній області, Львові, Івано-Франківську та Ужгороді, п'ять проєктів введено в експлуатацію, шість проєктів на стадії проєктування.

Теги:   договор SENSAR Development Буд-Технолоджі Переглядів:   185

Читайте також:

21.09

Ексглава Morgan Stanley продає будинок на Карибах за $29,5 млн

19.09

Кількість новобудов у США зросла до максимуму за 4 місяці

17.09

Обсяг нового будівництва житла в Україні скоротився на 7,7% - Держстат