Petrobras інвестує $159 млн у відновлення роботи заводу добрив

Ринки 20.08.2024    11:11

Petrobras інвестує 870 млн реалів (близько $159 млн) у відновлення діяльності заводу з виробництва добрив Araucaria Nitrogenados SA (ANSA) у штаті Парана на півдні Бразилії, повідомляє нафтогазова компанія.

Завод було законсервовано з 2020 року, його перезапуск схвалено радою директорів компанії в червні 2024 року. Запуск виробництва очікується в другій половині 2025 року.

"Дослідження, що передували рішенню про відновлення діяльності підрозділу, довели технічну та економічну доцільність інвестицій. Проєкт відповідає стратегічним напрямам компанії, затвердженим торік, відповідно до яких інвестиції у виробництво добрив знову стали частиною портфеля Petrobras", - ідеться в повідомленні.

Наразі компанії ведуть роботу з укладення необхідних контрактів на постачання матеріалів і послуг. Після завершення цього етапу будуть мобілізовані контракти на передстартове технічне обслуговування обладнання.

Як сировину підприємство використовує бітумний залишок з розташованого неподалік нафтопереробного заводу Presidente Getulio Vargas (REPAR). Саме синергією між ANSA і REPAR бразильська компанія пояснювала у 2023 році свій інтерес до проєкту реактивації заводу добрив. У новому релізі зазначається, що Petrobras має намір інвестувати 3,2 млрд реалів ($585,4 млн) у модернізацію НПЗ REPAR. Серед проєктів - впровадження нової установки гідроочищення, підвищення енергоефективності, а також збільшення потужності дистиляції.

Завод ANSA було запущено 1982 року, він має потужності з виробництва 475 тис. тонн аміаку і 720 тис. тонн карбаміду на рік.

Навесні 2018 року Petrobras оголосила, що почала ексклюзивні переговори з російським "Акроном" щодо продажу йому двох активів із виробництва добрив - Araucaria Nitrogenados SA (Ansa) і Nitrogen Fertilizer Unit III (UFN-III), проте в листопаді 2019 року повідомила, що переговори завершено без угоди.

На той момент Petrobras зберігала намір вийти з бізнесу добрив у межах оптимізації портфеля активів.

Теги:   Petrobras Переглядів:   156

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України