Ритейлер Maxima скоротив EBITDA на 11%, збільшив виручку на 4,7%

Рітейл 07.09.2024    17:01

Литовська Maxima Grupe, найбільша група роздрібної торгівлі в країнах Балтії, у першому півріччі 2024 року одержала EBITDA у розмірі 209 млн євро, що майже на 11% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, йдеться в повідомленні групи.

Консолідована виручка групи в січні-червні зросла на 4,7%, до 3 млрд євро, найбільше зростання було зафіксоване в Польщі, де розширення мережі було найбільш активним, - на 11,2% до 920 млн євро.

Зниження прибутку компанія пояснює здебільшого посиленням конкуренції та зростанням заробітної плати, що справило значний вплив на витрати мережі.

"Загальне зростання прибутку групи в першому півріччі було нижчим, ніж торік, здебільшого через сповільнення споживання та інфляцію, особливо в Естонії та Польщі, а також через припинення діяльності Barbora (інтернет-магазин продуктів харчування - ІФ-У) у Польщі", - зазначає Maxima Grupe.

Протягом півріччя група відкрила 24 нових магазини: 16 у Польщі, п'ять у Болгарії, два в Литві та один у Латвії.

Наразі Maxima Grupe управляє магазинами Maxima (країни Балтії), Stokrotka (Польща), T Market (Болгарія) та інтернет-магазином Barbora в країнах Балтії. Maxima Grupe входить до групи Vilniaus prekyba.

Теги:   EBITDA ритейлер Maxima виручка Переглядів:   393

Читайте також:

13.09

Novus відкрив 22-й магазин "Мі Маркет"

21.08

Couche-Tard має намір купити японську Seven & I

16.08

JD.com збільшила чистий прибуток удвічі, виручка підвищилася на 1,2%