Світові банки розвитку вклали рекордні $125 млрд у боротьбу зі зміною клімату

Ринки 23.09.2024    12:26

Багатосторонні банки розвитку (МБР) у 2023 році вклали $125 млрд у боротьбу зі зміною клімату, що є рекордним обсягом, повідомляється у звіті Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Із них у країни з низьким і середнім рівнем доходів населення було спрямовано $74,7 млрд, зокрема $46,9 млрд у вигляді кредитів на інвестиційні цілі.

У 2022 році глобальне кліматичне фінансування становило $111,2 млрд, з яких на частку держав із низькими і середніми доходами припало $60,9 млрд.

"Ми дуже раді знову оголосити про рекордні рівні кліматичного фінансування для МБР як групи, а також для ЄБРР", - заявив керуючий директор ЄБРР із кліматичної стратегії та реалізації Гаррі Бойд-Карпентер.

"Ми гостро усвідомлюємо, що 2023 рік став безпрецедентним як за величиною температур, так і за обсягом установок для відновлюваної енергетики, - зазначив він.- Це підкреслює як терміновість вирішення надзвичайної кліматичної ситуації, так і масштаб економічних можливостей".

До звіту включено дані Африканського банку розвитку (АФБР), Азіатського банку розвитку (АБР), Азіатського банку інфраструктурних інвестицій (АБІІ), Банку розвитку Ради Європи (РЄБ), ЄБРР, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), Міжамериканського банку розвитку (ІБР), Ісламського банку розвитку (ІБР), Нового банку розвитку (НБР) та групи Світового банку (СБ).

Теги:   Світові банки розвитку зміна клімату Переглядів:   58

Читайте також:

23.09

АМКУ оштрафував "Кернел" і "Контінентал" за придбання активів без дозволу

23.09

США виділили $1 млн для захисту культурної спадщини України

23.09

The New York Times - Стаття про трансформацію Китаю та війну в Україні