Світові поставки ПК та планшетів зростуть на 2,6% - прогноз

Ринки 25.09.2024    11:21

Світові поставки персональних комп'ютерів (ПК) та планшетів у 2024 році збільшаться на 2,6% і становитимуть 398,9 млн штук, прогнозує дослідницька компанія International Data Corporation (IDC).

При цьому продаж ПК (стаціонарні комп'ютери, ноутбуки та робочі станції) практично не змінюється порівняно з минулим роком і становитимуть 261 млн штук. Водночас ринок планшетів, як очікується, зросте на 7,2% (майже до 138 млн. одиниць) у рамках циклу оновлення пристроїв у користувачів.

Світовий ринок ПК без урахування Китаю цього року може збільшитися на 2,8%. Економіка країни перебуває під впливом низки несприятливих факторів, проте ці проблеми вплинуть лише на ринок традиційних комп'ютерів, а попит на планшети залишається стійкішим завдяки зусиллям Huawei, йдеться у повідомленні IDC.

"Перше півріччя 2024 року показало, наскільки агресивно деякі постачальники Android конкурують на ринку планшетів, максимально використовуючи можливості сталого попиту на них у регіонах, що розвиваються, таких як Азіатсько-Тихоокеанський регіон (за винятком Японії), КНР і Центральна і Східна Європа, - заявив старший аналітик IDC Анурупа Натарадж. – Однак у довгостроковій перспективі потенціал зростання ринку планшетів залишається слабким, йому кидають виклик більш потужні смартфони та обмежена функціональність порівняно з ПК”.

У 2025 році експерти прогнозують зростання ринку ПК на 4,3%, оскільки завершення підтримки операційної системи Windows 10 призведе до циклу оновлення, особливо серед комерційних покупців. Це також надасть Apple Inc. можливість збільшити свою частку на світовому ринку (з 9,1% у поточному році до 9,7% у наступному році та 10,2% у 2026 році), оскільки компанії використовують цикл оновлення ПК для перенесення деяких робочих процесів на Mac.

"Хоча останнім часом ШІ став модним словом, він наразі не став драйвером купівлі серед покупців ПК", - наголошується в повідомленні IDC.

Середньорічні темпи зростання (CAGR) продажів ПК у період 2024-2028 років становитимуть 1,8%, планшетів – 0,5%.

Теги:   ПК планшет Переглядів:   60

Читайте також:

25.09

Зеленський і Стубб обговорили оборонне співробітництво та виробництво дронів

25.09

Novus випустив облігації на 400 млн грн

25.09

Посольство Вірменії в Україні провело урочистий прийом з нагоди Дня Незалежності у готелі Fairmont