"Нібулон" оновив два елеваторні комплекси на Миколаївщині

Агро 30.09.2024    16:27

Один з найбільших операторів зернового ринку України ТОВ "СП «Нібулон»" модернізувала два елеваторні комплекси в Миколаївській області, повідомила пресслужба зернотрейдера на фейсбук-сторінці.

Згідно з повідомленням, на агрокомбінаті "Врадіївський" зведено другу лінію для перевантаження, що надало змогу вдвічі збільшити потужності та змінити схему приймання і відвантаження. У "Нібулоні" очікують, що замість 50-80 тонн/год комплекс зможе розвантажувати 150-180 тонн/год.

Крім того, на цій філії було переобладнано другу точку автозавантаження: суттєво збільшено розмір завальної ями, зроблено сучасний навіс із ролетними воротами, замінено транспортне обладнання, встановлено автоматичну систему управління технологічним процесом на новому обладнанні.

На агрокомбінаті також розширили площу бетонованих доріг, завдяки чому в аграріїв з'явився цілком завершений маршрут руху: від лабораторії через вагову і до навантажувачів. Удосконалення значно скоротили час на вивантаження зерна та забезпечили роботу з кількома культурами одночасно.

На філії "Колосівський елеватор" компанія підвищила продуктивність процесу відвантаження зерна на автотранспорт за рахунок двох побудованих бункерів місткістю по 40 тонн кожен. Вони дають змогу швидко накопичувати та відвантажувати зерно. Також було замінено чотири одиниці транспортного обладнання під першим і другим авторозвантажувачем.

ТОВ "СП «Нібулон» створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одночасного зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

"Нібулон" до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більш ніж 70 країн світу. Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні - 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі - 1,88 млн тонн і в другому півріччі - 3,71 млн тонн.

Збиток "Нібулону" через повномасштабне військове вторгнення РФ у 2022 році перевищив $416 млн.

Наразі зернотрейдер працює на 32% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і змушений був перенести центральний офіс із Миколаєва до Києва.

Теги:   Нібулон елеватор Миколаївщина Переглядів:   64

Читайте також:

29.09

Іспанські фермери взимку виведуть трактори, якщо не вирішать питання з українським зерном

28.09

Міністр дав нові прогнози на врожай кукурудзи, соняшнику, сої в Україні

26.09

BASF планує урізати дивіденди та розглядає лістинг агробізнесу