Mandarin Plaza виділяє нову компанію для оптимізації управління проєктами

Нерухомість 09.10.2024    15:31

Приватна акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю "Стадсіс АБ" (Швеція), яка виступає акціонером ПрАТ "Мандарин Плаза", девелопера ТРЦ Lavina Mall, Blockbuster Mall і Ocean Mall (усі - Київ), вирішила виділити з підприємства нову компанію "ПрАТ "Мандарин Плаза Плюс".

Як повідомила компанія в системі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), рішенням акціонера від 3 жовтня з ПрАТ "Мандарин Плаза" виокремлюють нове ПрАТ "Мандарин Плаза Плюс" із передачею йому частини майна, прав і зобов'язань.

"Це внутрішня реорганізація групи для оптимізації управління проєктами", - повідомив директор групи Mandarin Plaza Олександр Черницький агентству "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проєктом умов виділення, 4340 акцій "Мандарин Плаза" номінальною вартістю. 1 тис. грн конвертуються в акції нової компанії із коефіцієнтом 1:1.

"Мандарин Плаза Плюс", що виокремлюється, також передається дебіторська заборгованість за виданими авансами за низкою попередніх договорів оренди ТОВ "Центр комерційного розвитку" на суму 1,47 млрд грн і ТОВ "Женсан" на 218,6 млн грн. Крім того, новому підприємству буде передано поточні зобов'язання в розмірі 1,69 млрд грн перед ТОВ "БУ Будівельні технології".

ПрАТ "Мандарин Плаза" створено у 2000 році. Займається девелоперською діяльністю в сегменті будівництва та експлуатації торговельно-офісних центрів. За даними Opendatabot, кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Мандарин Плаза" є Марина Дорохіна.

За результатами 2023 року компанія скоротила чистий збиток на 27%, до 248,1 млн грн, виручка зросла на 12%, до 108,7 млн грн. Активи компанії становлять 4,6 млрд грн.

Як повідомлялося, введення в експлуатацію ТРЦ Ocean Mall у Києві заплановано на кінець 2024 року, після чого "Мандарин Плаза" має намір розпочати реалізацію наступного проєкту - ТРЦ Lisova Mall. Замовником будівництва ТРЦ біля ст.м. "Лісова" в столиці виступає ТОВ "Женсан".

Теги:   Mandarin Plaza Переглядів:   56

Читайте також:

09.10

ПриватБанк виставив на продаж ТЦ "Приозерний" за 353 млн грн

09.10

Comfy відкрив два нові магазини у Вінницькій та Київській областях

08.10

Accor відкриє готелі Novotel Lviv і Novotel Living Kyiv до кінця 2025 року