План перемоги від Зеленського складається з п'яти пунктів і трьох секретних додатків

Ринки 16.10.2024    14:40

План перемоги України складається з п'яти пунктів і трьох таємних додатків, заявив президент Володимир Зеленський.

«Пункт перший - геополітичний. Пункти другий і третій - військові. Пункт четвертий - економічний. Пункт п'ятий Плану перемоги - безпековий», - сказав Зеленський під час представлення Плану перемоги народним депутатам та українській спільноті у Верховній Раді.

Він нагадав, що пункти Плану перемоги розраховані в часі. Президент пояснив, що «перші чотири - це час війни, щоб її завершити». П'ятий пункт Плану - на час після війни, щоб гарантувати безпеку.

«Якщо Україна не посилиться зараз, Росія посилитися наступного року. І ми маємо чесно говорити - українці та всі наші партнери: якщо ми не посилимося зараз, Путін встигне посилитися наступного року так, щоб назавжди відкинути дипломатію. Росія має програти у війні проти України. І це не «заморозка».

«Ми повинні реалізувати План перемоги, щоб змусити Росію бути на Саміті миру і бути готовою закінчити війну», - заявив президент.

Отже, План складається з п'яти пунктів і трьох таємних додатків.

Президент першим пунктом назвав запрошення України до НАТО - «вже зараз». За словами Зеленського, рішучість у питанні НАТО для України означає неминучість євроінтеграції.

Пункт другий «Оборона». Він включає: операції на території РФ, щоб не допустити буферних зон на території України; допомогу партнерів у комплектуванні бригад резерву для ЗСУ; спільні захисні операції з європейськими сусідами в Європі для збивання російських ракет і дронів; зняття обмежень на застосування далекобійної зброї.

Пункт третій - стримування російської агресії. Під нього також є таємний додаток, до якого мають доступ лідери США, Британії, Італії. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний пакет стримування подальшої російської агресії.

Четвертий пункт - стратегічно-економічний потенціал України. Плюс таємний додаток, який передається США та ЄС. Він передбачає угоду з партнерами.

П'ятий пункт розрахований на повоєнний час. Український досвід має бути використаний для всього Альянсу і захисту Європи. Київ пропонує заміщення американських військових у Європі українськими після війни.

Другий, третій і четвертий пункти мають секретні додатки, які презентували партнерам.

Теги:   План перемоги Переглядів:   66

Читайте також:

16.10

Airbus скоротить до 2,5 тис. робочих місць

16.10

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 31%, виплати - на 47,6%

16.10

Adidas увеличил выручку на 7%