Думки

Думки 28.05.2024

ШІ-моделі ніколи не вийдуть на рівень людського інтелекту - експерт

Великі мовні моделі (LLM), на яких базуються ChatGPT та інші інструменти генеративного (такого, що створює контент) штучного інтелекту (ШІ), ніколи не вийдуть на рівень людського інтелекту, вважає головний науковий співробітник американської Meta в галузі ШІ Ян Лекун.

штучний інтелект ШІ-моделі людина Ян Лекун
Думки 28.05.2024

Інвестгрупа Dragon Capital переглянула прогноз курсу на кінець року - з 39,0 грн/$1 до 42,0 грн/$1

Інвестиційна група Dragon Capital переглянула прогноз середньорічного курсу гривні у 2024 році з 37,3 грн/$1 до 40 грн/$1, а курс на кінець року - з 39,0 грн/$1 до 42,0 грн/$1, проте зберегла прогноз зростання ВВП на рівні 4,0%.

Dragon Capital прогноз
Думки 27.05.2024

Основні економічні індикатори першого квартал 2024 року України та світу від Experts Club

У статті зібрано та проаналізовано основні макроекономічні індикатори України. У зв'язку з набранням чинності Законом України "Про захист інтересів суб'єктів господарювання в період дії воєнного стану або стану війни" Державна служба статистики України призупиняють публікацію статистичної інформації на період дії воєнного стану, а також упродовж трьох місяців з моменту його завершення. Винятком є публікація інформації про індекс цін споживачів, окремої інформації за статистичними показниками 2021 року та за період січень-лютий 2022 року. У статті проаналізовано відкриті дані від Держстату, Нацбанку, аналітичних центрів.

економіка Уракін Experts Club
Думки 26.05.2024

Серйозною загрозою для компаній із виробництва продуктів харчування є перебої в роботі бізнесу

Серйозну загрозу для компаній з виробництва продуктів харчування і напоїв становлять перебої в роботі бізнесу, випливає з "Глобального прогнозу ризиків у сфері продуктів харчування і напоїв на 2024 рік", підготовленого глобальною консалтинговою і брокерською компанією WTW.

виробництво продукти харчування загроза робота бізнесу
Думки 21.05.2024

Україні потрібно більше гуманітарної допомоги, але її обсяги скорочуються - ООН

Через війну в Україні близько чотирьох млн осіб стали вимушеними переселенцями, і в той час як у країні зростають потреби в гуманітарній допомозі, її обсяги скорочуються

ООН гуманітарна допомога
Думки 13.05.2024

Банкіри прогнозують невелике ослаблення гривні влітку

Офіційний курс національної валюти влітку може послабитися до рівня 40,00-40,50 грн/$1, поділився очікуваннями начальник управління міжбанківських операцій ПриватБанку Микита Мишаков, тим часом в ОТП Банку прогнозують, що гривня влітку не опуститься нижче рівня 40,20 грн/$1.

прогноз гривня банкір
Думки 13.05.2024

Завантаження готелів Києва в першому кварталі становило 35%

Завантаження українських готелів зросло в першому кварталі 2024 року в Києві та Одесі, знизилося - у Львові, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" керівник проєкту Hotel Matrix Ольга Міщенко.

готель
Думки 05.05.2024

Ціни на продовольство у світі знизилися на 10% - ООН

Світові ціни на продовольство у квітні знизилися на 9,6% порівняно з минулим роком, повідомляють у щомісячній доповіді ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) у п'ятницю.

ФАО продовольство Світові ціни
Думки 03.05.2024

Українські сировари зіткнулися з проблемою зниження продажів через імпорт

Українські сировари зіткнулися з проблемою зниження продажів як через високу ціну українських сирів, так і через зростання імпорту, повідомило галузеве інформаційно-аналітичне агентство «Інфагро».

імпорт сировари
Думки 29.04.2024

Депутат Європарламенту запропонувала Україні включити опозицію до виконавчих органів влади

Депутат Європейського парламенту (ЄП), заступник голови делегації ЄП у Комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон (Viola von Cramon, Німеччина, Зелена група/Європейський вільний альянс) говорить про необхідність включити представників опозиції до виконавчих органів влади.

депутат Європарламент Віола фон Крамон