Дональд Трамп випереджає Камалу Харріс у ставленні до війни в Ізраїлі та Україні, показує опитування WSJ

Ринки 12.10.2024    18:10

Колишній президент-республіканець Дональд Трамп має перевагу над віце-президентом-демократом Камалою Гарріс у питанні про те, хто краще проведе країну через війну в Україні та на Близькому Сході, показало опитування громадської думки, проведене Wall Street Journal у семи штатах, де проходять бойові дії.

Опитування, опубліковане в п'ятницю, показало, що Гарріс і Трамп мають однакову підтримку в семи штатах, які можуть вирішити долю президентських виборів у листопаді.

Опитування показало, що Гарріс випереджає Трампа на 2 відсоткові пункти в Арізоні, Джорджії та Мічигані, Трамп випереджає на 6 пунктів у Неваді та на 1 у Пенсильванії, а в Північній Кароліні та Вісконсині обидва кандидати мають рівну кількість голосів. Опитування 600 зареєстрованих виборців у кожному штаті, проведене 28 вересня - 8 жовтня, мало похибку в межах 4 відсоткових пунктів у кожному штаті.

Результати, що збігаються з іншими опитуваннями, свідчать про напружену боротьбу перед виборами 5 листопада, коли американці, обираючи між двома кандидатами, намагаються вирішити питання економіки, імміграції, прав жінок та демократичних цінностей країни.

Опитування Reuters/Ipsos, проведене цього тижня, також показало, що Трамп і Гарріс ведуть близьку боротьбу на загальнонаціональному рівні, причому Гарріс трохи випереджає Трампа - 46% проти 43%.

Опитування виборців, які вагаються, можуть бути важливим індикатором, враховуючи, що результати голосування в Колегії виборщиків визначать переможця по кожному штату, причому сім основних штатів, ймовірно, будуть вирішальними.

Гарріс отримає переважну більшість голосів у Колегії виборщиків, якщо здобуде перемогу в тих штатах, де вона має перевагу в опитуванні WSJ.

Згідно з опитуванням WSJ, Трамп випереджає Гарріс у семи штатах, що вагаються, з різницею 50% на 39% у питанні, хто найкраще здатен впоратися з російською війною в Україні. Трамп також випереджає Гарріса на 48% до 33% у питанні про те, хто краще впорається з війною між Ізраїлем і ХАМАСом.

Більшість виборців заявили, що підтримують Трампа в питаннях економіки та імміграції, в той час як ще більше сказали, що Гарріс краще впорається з питаннями житла, охорони здоров'я та турботи про таких людей, як вони, згідно з опитуванням WSJ.

Джерело: https://www.reuters.com/world/us/donald-trump-leads-kamala-harris-handling-israel-ukraine-wars-wsj-poll-shows-2024-10-12/

Теги:   Трамп Харріс Переглядів:   50

Читайте також:

12.10

Кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в ЄС у серпні зросла на 40 тис

12.10

Данська Bang & Olufsen отримала чистий збиток, скоротила виручку на 12%

12.10

НКЦПФР взяла участь у робочій зустрічі профільного Комітеті ВРУ щодо Фрідом Фінанс